Σαραβάκος - Μητσοτάκης - Ομιλία στο Άργος

Την πόλη του Άργους εν όψει των ευρωεκλογών επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαϊου ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κύριος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από κυβερνητικά στελέχη, επισκέφθηκε το παλαιό Δημαρχείο του Άργους, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και κομματικά στελέχη της ΔΕΕΠ Αργολίδας και τον Πρόεδρος της Ένωσης τέως Αιρετών Νομαρχών και Περιφερειαρχών Ελλάδας Δημήτρη Σαραβάκο.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, είπε:

Τα επόμενα πέντε χρόνια θα κληθούμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις στις Βρυξέλλες. Για σκεφτείτε πόσο πιο δύσκολος είναι ο κόσμος σήμερα σε σχέση με το πώς ήταν το 2019. Έχουμε έναν πόλεμο στην Ουκρανία, μια διεθνή ενεργειακή κρίση, μια Μέση Ανατολή που φλέγεται. Και μία Ευρώπη η οποία κοιτάει να βρει τα πατήματά της και να ενισχύσει όχι μόνο την οικονομική της ισχύ -γιατί η Ευρώπη είναι οικονομική υπερδύναμη- αλλά και τη γεωπολιτική της ισχύ.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και εδώ στο Άργος, στον Δήμο σας, αλλά και στην Αργολίδα συνολικά και στην Πελοπόννησο συνολικά, οι πολίτες και πάλι θα εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία.

Γιατί μας εμπιστεύτηκαν στις διπλές εκλογές για έναν βασικό λόγο, φίλες και φίλοι: διότι κάναμε αυτά τα οποία είπαμε, διότι όπου κάναμε σφάλματα τα αναγνωρίσαμε με ειλικρίνεια και κοιτάξαμε να τα διορθώσουμε και γιατί τελικά η Ελλάδα, τέσσερα χρόνια μετά τις εκλογές του 2019, ήταν σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι την παραλάβαμε.

Και αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, σας διαβεβαιώνω -επειδή έχω γυρίσει ήδη όλη την Ελλάδα και θα εξακολουθώ να τρέχω μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή-, παραμένει μια σχέση εμπιστοσύνης η οποία είναι ισχυρή.

Να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα τοπικά προβλήματα, τα ζητήματα της άρδευσης και της ύδρευσης τα οποία συζητήσαμε με τον Δήμαρχο, τα ζητήματα της προσβασιμότητας από τον δρόμο στα Δερβενάκια, το πότε θα τελειώσει το μουσείο σας, το πώς θα μπορέσουμε να φτιάξουμε και εδώ στο Άργος μια οργανωμένη βιομηχανική περιοχή.

Όλες αυτές είναι προτεραιότητες που σας αφορούν. Και είναι τελικά οι προτεραιότητες στις οποίες τέμνεται το τοπικό με το εθνικό και το ευρωπαϊκό.

Δώστε μας, λοιπόν, τη δύναμη να πάμε στην Ευρώπη την επόμενη μέρα να διαπραγματευτούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε και σε αυτή την πρόκληση και θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλή δύναμη, καλό αγώνα και καλή επιτυχία».