Δημήτρης Σαραβάκος συνέντευξη στην ΕΡΑ Τρίπολης

Οι εκλογές αυτές είναι ξεχωριστές από τις άλλες που διεξάγονταν παλιά, υπήρχε μια μορφή παντοδυναμίας με αποτέλεσμα το κάθε συμβούλιο πολλές φορές να δείχνει αλαζονεία, δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτριος Σαραβάκος, επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνηση πολιτών Πελοποννήσου».

Ο κ. Σαραβάκος, προσκεκλημένος της ΕΡΤ Τρίπολης απευθύνθηκε μέσα από τη συχνότητα των 101,5 FM και στους 101,5 ΑΜ και μέσω διαδικτύου στους πολίτες της Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι «σήμερα με την απλή αναλογική δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν τα συμβούλια με συνεργασίες και μετά την εκλογική αναμέτρηση οι αντιπαραθέσεις θα πρέπει να μπουν στην άκρη για το καλό της κάθε περιοχής.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, που είχε εκλεγεί τον Οκτώβριο του 1994 Πρώτος Αιρετός Νομάρχης Αργολίδας στο πλαίσιο του νέου θεσμού της Αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μιλώντας στην δημοσιογράφο Πέγκη Μπρούσαλη, διευκρίνισε ότι παλεύει για να μπει στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την αυτοδιοίκηση.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Σαραβάκος δήλωσε ότι χωλαίνει, υπάρχει η λογική της αναπαλαίωσης δεν αναπτύσσεται η Αγροτική παραγωγή, δεν αξιοποιούνται τα λιμάνια και οι προορισμοί που υπάρχουν, δεν αναδεικνύονται και κατ’ επέκταση δεν αναπτύσσονται.

Η Πελοπόννησος, έχει ταλαιπωρηθεί, διευκρίνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου».

Για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο κ. Σαραβάκος, τόνισε ότι η παιδεία είναι το σημαντικό στοιχείο για την Ελλάδα, αλλά φταίει το σύστημα και οι κυβερνήσεις που δεν δίνουν τη σωστή κατεύθυνση για αυτό πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα.

Για την υγεία ο υποψήφιος περιφερειάρχης, είπε ότι χρειάζεται αλλαγή δομής για τις μεταφορές, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση και να εστιαστεί η προσοχή σε μεταφορές, σιδηρόδρομο, λιμάνια και υδατοδρόμια.

Για τους αγρότες ότι πρέπει να υπάρξει ξεχωριστή μέριμνα και κυρίως πρέπει να αναδειχθεί ο πρωτογενής τομέας.

Για το θέμα των απορριμμάτων δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης ότι θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να προχωρήσουν σε απόλυτη ανακύκλωση όπως για παράδειγμα το σύστημα που υπάρχει στην Ελβετία.

Η αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει δικούς της πόρους που είναι ανεκμετάλλευτοι, παρόλο που το άρθρο 102 του Συντάγματος αναφέρει ρητά ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει αυτοτέλεια. Σήμερα όπως είπε οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν αξιοποιούν αυτές τις δυνατότητες που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες.

Τέλος ο κ Σαραβάκος, ο οποίος δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το πρόγραμμα και το συνδυασμό του που αποτελείται από νέους και νεότερους επιστήμονες και πολίτες, λέγοντας ότι όραμα του είναι η ανάπτυξη της περιοχής με διαφάνεια και εντιμότητα και πως οι συνεργασίες είναι αυτές που εγγυώνται τη διαφάνεια και την ανάπτυξη.